Potrivit lui Florin Spătaru, ministrul Economiei, în acest an a fost alocată o sumă record pentru industria apărării: “Doar în județul Brașov au fost alocate fonduri de 118 milioane de lei. Printre altele, construcția unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investițiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei. Această investiție va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunității locale”.

Ministrul a făcut anunțul în urma unei vizite la Fabrica de Pulberi Făgăraș și la uzina Pirochim Victoria din județul Brașov. Cele două societăți vor fi retehnologizate, pentru ca și produsele să corspundă noilor standarde comerciale.

“Un plan pe termen lung integrat va presupune specializarea şi atragerea de forță de muncă tânăr, în acest domeniu. Industria de apărare a fost de multe ori un sector lăsat în eșalonul doi. Trebuie să poziționam industria de apăre acolo unde îi este locul: ca industrie strategică”, a concluzionat ministrul Spătaru.

Sursa foto: Anton Matveev | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday