Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a susținut o declarație de presă în care a anunțat că va propune un proiect de lege pentru ca toate orașele din țară să își amenajeze locuri speciale pentru decolări pe timp de noapte ale elicopterelor care intervin în situații de urgență.

Ministrul a mai precizat că o parte dintre piloții rezerviști din minister au acceptat să reintre în activitate, pentru a opera zborurile de urgență.

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/478570712798406/

 

Principalele declarații ale ministrului:

„În aceste zile am luat legătura cu piloții rezerviști din cadrul Inspectoratului General de Aviație, care au ieșit la pensie odată cu legea care a deschis ușa foarte larg angajaților și au acceptat să revină în sistem. Am vrut să spun acest lucru public pentru că doresc să le mulțumesc. Sunt eroi care au răspuns la chemarea ministrului, pentru a-și face datoria față de țară, pentru că țara are nevoie de ei.

Voi propune o inițiativă normativă prin care toate orașele și municipiile din România să poată avea posibilitatea să-și amenajeze locuri de aterizare și decolare, autorizate de către Autoritatea Aeronautică, să corespundă din punct de vedere tehnic inclusiv pentru zboruri pe timp de noapte.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday