Precizările ministrul Lucian Bode au avut loc în cadrul unei ședințe online condusă de Prim-Ministrul Florin Cîțu, având ca teme stadiul pregătirilor pentru sezonul rece și pentru începerea anului școlar, precum și situația campaniei de vaccinare și a centrelor de vaccinare, la care au participat Ministrul Educației, reprezentanți ai Ministerului Educației și Transporturilor, Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță și prefecții și șefii structurilor MAI.

Ministrul Afacerilor Interne a menționat că structurile MAI desfășoară mai multe acțiuni pentru combaterea infracțiunilor legate de adeverințele/certificatele false de vaccinare. Domnul Lucian Bode a atras atenția că scopul acțiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverințelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puși în pericol toți cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane”, se arată în comunicatul emis de MAI.

Reamintim că astăzi, polițiștii din Dâmbovița au efectuat percheziții în trei localități din județ, într-un dosar în care un medic de familie este suspectat că a eliberat adeverințe false de vaccinare anti-Covid pentru zece jucători ai unei echipe de fotbal

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, conform IPJ Dâmbovița.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday