Anul trecut, România se afla pe lista de supraveghere, întrucât nu îndeplinea standardele minime de eliminare a traficului de persoane. România se afla pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, cu cel mai pronunțat trafic de persoane din UE.

Acum, conform lui Lucian Bode, România a fost scoasă de pe lista de supraveghere. ”Vești foarte bune pentru România în urma publicării raportului anual privind traficul de persoane de către Departamentul de Stat al SUA. Mă bucur să constat că România a fost scoasă de pe lista de supraveghere. Raportul Departamentului de Stat conturează o imagine favorabilă a activităților anti-trafic și evidențiază progresele pe care România le-a făcut în ultimul an. Sistemul anti-trafic de persoane din România este unul funcțional, capabil să ofere un răspuns adecvat acestui tip de criminalitate”, a precizat ministrul de Interne pe Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday