Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a susținut o declarație de presă în care a anunțat rezultatele a mai multe acțiuni desfășurate de către structurile MAI, din ultimele zile.

Principalele declarații: 

  • Am realizat o captură record de arme de foc și arme letale. 2.850 de pistoale noi cu glonț. Luni seară, polițiștii și vameșii de la Isaccea au găsit într-un camion condus de un cetățean ucrainean această încărcătură. Conform documentelor prezentate, trebuia să transporte mobilier și alimente, din Turcia, pentru o societate din Ucraina. În urma verificărilor, în spatele mărfurilor declarate, în cutii ascunse, au fost găsite armele, care au fost confiscate.
  • În ultimele trei zile, au fost efectuate peste 300 de percheziții domiciliare și au fost aplicate 112 mandate de aducere. Am reținut 43 de urmăriți național sau internațional. Au fost aplicate 29 de mii de sancțiuni, în valoare 9,6 milioane de lei.
  • Gestionarea fenomenului migraționist – poliția a respins intrarea în țară a 424 de migranți. 35 de tone de deșeuri nu au mai ajuns în țară, la acțiunea structurilor noastre.
  • Săptămâna trecută, am avut o record de substanțe stupefiante, de aproape 1.500 de tone de heroină, cea mai mare din istoria României.
  • Astăzi, în Vama Giurgiu, polițiștii și structurile de mediu au descoperit 21 de tone de deșeuri de zinc, transportat într-un automarfar.

Ulterior declarației ministrului Bode, Poliția de Frontieră a emis un comunicat de presă în care a oferit detalii despre captura de arme:

”Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Isaccea au depistat, ascunse într-un camion, condus de un cetăţean ucrainean, 2.850 pistoale pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile legale de transport.

În data de 24.05.2021, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în R. Ucraina.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Tulcea au hotarat să desigileze compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia.

În urma verificărilor, în spatele mărfii declarate, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 143 de cutii ce conțineau 2.850 pistoale, marca Major Berg 2.5, calibru 4 mm La cercetări s-a constatat că şoferul nu deține autorizație de tranzit conform legislației în domeniu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Muniții și Explozivi al Inspectoratului de Poliție Județean  Tulcea sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată șinerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Sursa foto și video: Poliția de Frontieră.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday