Marcel Vela a precizat că centrul va fi coordonat de doi medici care au trecut prin „coșmarul COVID-19”, respectiv Dinu Dragomir, director al Direcției Medicale din cadrul Spitalului Gerota și comisarul-șef Alida Moise, director al spitalului.

Principalele declarații:

„Acest lucru e îngrijorător și un semnal de alarmă pentru a găsi cât mai multe soluții. După campania de promovare a MAI de donare de plasmă, venim în fața dumneavoastră și vă anunțăm că vom crea un Centru de Recoltare Sânge și Plasmă, urmând ca apoi să realizăm o bancă de plasmă.

Astăzi anunțăm că pentru a veni în sprijinul celor gravi bolnavi la nivelul MAI se va înființa centrul de donare de sânge și plasmă. Pentru unii din pacienții gravi bolnavi plasma donată de cei vindecați de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

Noi, în MAI, luptăm pe mai multe planuri. Chiar și campania informativă de donare s-a născut din dorința colegilor care au trecut prin această boală.

Le mulțumesc tuturor pentru generozitate și altruism atunci când au donat plasmă. Datorită lor și altor oamenii minunați facem pasul înființării Centrului în cadrul spitalului Gerota. Vom avea posibilitatea să îmbunătățim activitatea medicală, mai ales că acum în pandemie nu s-au mai organizat caravanele de donare.

În noul Centru vor putea dona atât angajații MAI, cât și civilii. Poate nu întâmplător anunțăm asta chiar astăzi, de Sf. Dimitrie. Centrul va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coșmarul COVID-19”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday