Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă la scurt timp după ce proiectul privind starea de alertă a fost adoptat de Parlament, cu o serie de modificări față de forma propusă de Guvern. 

Acesta a anunțat că Zona Suceava iese din carantină din această seară.

Principalele declarații

„A douăsprezecea ordonanță militară. Începând cu seara asta, se ridică măsura de carantinare a Sucevei și a comunelor Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Șcheia.

Vreau să le mulțumesc celor care au stat în carantină. Sunteți eroii noștri, sunteți învingători și vă mulțumesc, dar mulțumesc și autorităților, medicilor și instituțiilor implicate.

Ordonanțele militare nu au făcut altceva decât să consolideze acest zid împotriva inamicului agresiv, invizibil. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici împreună. În această perioadă grea, am arătat că putem fi uniți. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră și a celor apropiați. În această luptă, am găsit puterea de a ne aduna și a fi responsabili. Știm exact ce avem de făcut.

Au existat momente în care fiecare dintre noi am fost uimiți de pericolul de a pune viața la încercare. Am fost întotdeauna momente în care ne-am gândit la binele dumneavoastră și cum să resimțiți cât mai puțin răul.

Vă mulțumesc tuturor că sunteți parte din această luptă, vă mulțumesc pentru că ați respectat ordonanțele, că astăzi trăiesc mulți români datorită sacrificiilor.

Închei cu un gând simplu și foarte important: Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Amintim că pe 14 martie președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență, ce a intrat în vigoare în următoarea săptămână. Pe 4 mai președintele a anunțat că starea de urgență nu va fi prelungită. „Mare, mare grijă după 15 mai, să nu dăm cu piciorul la tot ce am îndurat în ultimele două luni”, a avertizat Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății anunța că o testare la nivel național va începe după 1 iunie, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului.

La nivel național numărul persoanelor infectate a urcat astăzi la 16.002, dintre care 1036 au decedat și 7.961 s-au vindecat. O analiză a INSP arată că raportat la populație, Neamț este al doilea județ, după Suceava, la numărul de infectări cu coronavirus. Arad și Galați depășesc Bucureștiul în ponderea deceselor de COVID-19.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday