Veniturile bugetare au crescut în primele opt luni ale anului la 182 miliarde lei, cu 22 de miliarde mai mult decât cele realizate în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat duminică, la Antena 3, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Veniturile bugetare au crescut cu peste 20 de miliarde de lei față de anul trecut. Guvernul nu a ținut banii, a și pus deoparte. Mare parte a acestor bani sunt în economie, indiferente de măsuri. De la stimularea mediului privat. O să vedeți că vom semna contracte de 3 miliarde de lei pentru stimularea firmelor.  Am luat două măsuri de apreciat, legea pensiilor și legea salarizării, care fac ceea ce se vorbește de foarte mult timp, cresc veniturile.

Veniturile din impozitul pe venit a scăzut puțin, deoarece a scăzut impozitul de la 16 la 10%.

Veniturile din contribuții au crescut, trebuie să recunosc că a fost o măsură foarte bună transferul contribuțiilor. Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat a dus la creşterea încasărilor cu 38%, de la 45,4 miliarde lei la 63,8 miliarde lei
Deficitul de la bugetul de pensii s-a redus cu peste 4 miliarde de lei (la 4,3 mld. la opt luni).

Nimeni nu poate contesta că e un impact bugetar foarte mare, impactul mare este 2021-2022, după aplicarea celo două legi.

Legea pensiilor: anul viitor este primul efect și va avea un impact de câteva miliarde de lei și se poate susține. În 2020 prindem tot anul, dar noi cum am gândit la nivel de guvern este fezabil, dar economia trebuie să meargă”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday