Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a afirmat, într-o emisiune la Digi24, că ministerul pe care îl conduce are în vedere o posibilă amnistie fiscală, măsură care „s-a practicat și a avut efecte pozitive pentru economie”, menționând faptul că „în acest moment se fac fel de fel de analize la Ministerul de Finanțe, pentru a vedea cum companiile mari, în special cele publice, pot fi sprijinite să aibă o nouă șansă”.

De asemenea, Teodorovici a subliniat faptul că datoriile acumulate de la persoane fizice și juridice sunt de 100 de miliarde de lei, dintre care aproximativ 17 miliarde pot fi considerate drept „recuperabile”: „Astăzi au foarte mari datorii la bugetul de stat și nu numai,  nu își pot desfășura activitatea economică normal, nimeni nu mai practică înțelegeri comerciale cu aceste companii”, a afirmat ministrul, care a recunoscut că suma „ar fi recuperabilă în mulți, foarte mulți ani”. Dintre cele 17 miliarde, 3 miliarde sunt aferente persoanelor fizice, iar restul companiilor de stat și private, a spus acesta.

Ministrul de Finanțe a subliniat faptul că o astfel de decizie va fi luată „și după informarea Comisiei Europene”: „Analizăm, propunem un mecanism foarte clar și, dacă este totul în regulă, luăm o astfel de decizie, pentru ca economia să aibă de câștigat. Principala noastră preocupare este de a găsi o cale ca acele companii de stat să aibă posibilitatea de a intra activ în economie”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday