Premierul României, Nicolae Ciucă, m-a întâmpinat astăzi la București. Am discutat despre dezvoltarea cooperării comerciale, energetice și de infrastructură și ne-am axat pe găsirea unor modalități de diversificare a rutelor pentru exporturile ucrainene. Mulțumesc României pentru sprijinul oferit Ucrainei și pentru primirea refugiaților ucraineni”, a transmis ministrul ucrainean de Externe, pe Twitter. 

De asemenea, Dmitro Kuleba a transmis României invitația de “a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina”.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați și facilitarea exporturilor ucrainene. 

Ministrul de Externe al Ucrainei urmează să se întâlnească și cu omologul său român, Bogdan Aurescu. Ulterior, cei doi miniștri vor susține o declarație de presă comună.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday