Joseph Wu, ministrul de Externe, i-a spus prin videoconferință lui Vitali Kliciko, primarul Kievului, că statele pe care le reprezintă sunt democrații “în linia întâi de rezistență împotriva extinderii autoritarismului. Guvernul și poporul taiwanez se confruntă, de asemenea, cu o mare amenințare din partea regimului autoritar de peste Strâmtoarea Taiwan și, prin urmare, empatizează cu situația actuală cu care se confruntă Ucraina”.

Ministrul Wu a adăugat că guvernul va dona orașului Kiev trei milioane de dolari și alte cinci către sistemul medical ucrainean. 

Reuters observă faptul că războiul din Ucraina a stârnit “o simpatie” pe scară largă printre taiwanezi față de ucraineni, mulți făcând o paralelă între invadarea Ucrainei de către Rusia și presiunea exercitată de China asupra Taiwanului, insulă pe care o revendică. 

Taiwan, care nu întreține relații diplomatice cu Ucraina și nu are nici măcar o reprezentanță la Kiev, a condamnat anterior invazia rusă, s-a alăturat sancțiunilor impuse de Occident și a donat 20 de milioane de dolari pentru refugiații ucraineni, strânși în mare parte de populație. În schimb, China nu a condamnat acțiunile Rusiei, dar a oferit un sprijin umanitar de 2,3 milioane de dolari.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday