Ministrul interimar al Educației a precizat că astăzi, la nivelul fiecărei școli, va fi afișată rata de vaccinare a elevilor, fără a publica date personale. “În plus față de regulile bine cunoscute care prevăd controale, un element foarte important este procentul elevilor vaccinați – 303 mii de elevi vaccinați, peste 25% din elevii de peste 12 ani. Am ajuns la 80.000 elevi vaccinați din categoria de vârsta 12-15 ani și 223.000 elevi vaccinați peste 15 ani. Este un progres important, chiar dacă mai mic decât cel pe care ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli”, a transmis Sorin Cîmpeanu. 

Oficialul a vorbit și despre testele de salivă și a precizat că procedura de achiziție este în curs de desfășurare: “Săptămâna viitoare vor fi livrate în școlile din România. S-au dispus termene pentru un prim lot între 1 și 5 zile”.

În ceea ce privește rata de vaccinare a angajaților din învățământ, se situează la 66%, “sub așteptări”, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, care a mai adăugat faptul că s-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare pentru stabilirea cursurilor cu prezență fizică.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday