Aflat într-o emisiune la Antena 3, Mihai Fifor a vorbit despre provocările Rusiei în spațiul aerian, dotările Armatei Române și a anunțat că va face o vizită oficială la Pentagon pe 21 septembrie. 

Acesta a precizat că va avea o întâlnire și cu ministrul Apărării din Portugalia: ,,Vrem să semnăm un document cu armata lor, ca să ne furnizeze aparate de zbor f16. Ne dorim să fie operaționale la începutul anului viitor”.

Despre pregătirea Armatei, a declarat: ,,Multă vreme am vorbit despre provocările repetate ale Federației Ruse. De spațiul aerian românesc se apropie aeronavele lor. Ne testează vigilența, a spațiului aerian NATO. Armata României este foarte bine pregătită. Asigurăm partea de protejare a spațiului NATO. Suntem aliați, suntem puternici. Apărarea începe de acasă, ne pregătim, avem alocări bugetare. Nu se pune problema cu cine ne luptăm, ci cât suntem de pregătiți”.

De asemenea, ministrul a anunțat că, probabil, la sfârșitul lunii septembrie MAPN va plăti al doilea sistem de rachete Patriot: ,,Anul trecut am reuşit şi am plătit primul sistem de rachete Patriot. A fost o discuţie îndelungă privind cele şapte sisteme pe care România le achiziţionează, sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare. Discutăm de un sistem extrem de performant care ne protejează spaţiul aerian şi care ne aşază la masa mare. Practic, intrăm în clubul select al ţărilor care deţin sistemul acesta de apărare. Deja, în 2019, va intra în ţară primul sistem Patriot, cel pe care deja l-am plătit. Anul acesta suntem pregătiţi să îl plătim pe al doilea, undeva la sfârşitul lunii septembrie cel mai probabil facem plata”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday