Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat marți, la Antena 3, că România se confruntă destul de des cu de provocări din partea Rusiei,  dar că țara noastră este pregătită să facă față unor provocări de acest gen.

Declarația vine în contextul în care avioane Typhoon au fost ridicate de la sol săptămâna trecută, pentru a intercepta un avion de luptă rusesc detectat deasupra Mării Negre.

„România, ca țara NATO, ca important actor la Marea Neagră, se confruntă destul de des cu astfel de provocări. Rusia testează. Sunt acțiuni de testare a vigilenței și a capacității de intervenție a armatei NATO.”, a spus Fifor.

De asemenea, ministrul a sublinat faptul că „suntem una dintre cele mai importante prezențe la Marea Neagră, deseori îmi place să spun (n.r. că suntem) cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră și printre alte misiuni pe care le executăm aceste misiuni de poliție aeriană sunt un lucru foarte bine pus la punct.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday