Mihai Fifor a vorbit sâmbătă despre „posibilitatea din ce în ce mai accentuată ca România să găzduiască un comandament de nivel de trei stele”.

„Sunt luni bune de când, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, încercăm să impunem ideea că Marea Neagră trebuie discutată ca punct separat în agenda Summitului NATO din această vară. Am făcut toate demersurile necesare astfel încât să putem să obţinem acest lucru, a adăugat acesta.

Fifor a completat cu faptul că un astfel de comandament pe teritoriul României ar aduce echilibru pe Flancul Estic al NATO:

„Credem că dacă, după Summitul NATO, România va putea găzdui acest comandament, vom putea vorbi despre o abordare echilibrată a întregului Flanc Estic, pentru că, până la urmă, ţările baltice, Polonia, au astfel de capabilităţi şi astfel de structuri de comandă iar România, printr-o astfel de structură de comandă ar veni şi ar echilibra partea de sud în Flancul Estic”, a spus ministrul.

România găzduiește deja un comandament multinaţional de divizie şi o structură multinaţională de integrare a forţelor NATO.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday