Serghei Shoigu a declarat că o astfel de extindere ar submina securitatea globală, scrie Reuters citând agenția Interfax. Ministrul a mai spus că ,,acești pași ar distrugere sistemul actual de securitate din lume”, ar genera şi mai multă neîncredere și ar forţa Moscova să ia măsuri de retorsiune.

,,Atragerea lor în structurile NATO provoacă îngrijorare. În luna mai a fost semnat un acord care prevede participarea deplină a celor două ţări la manevrele Alianţei şi posibilitatea utilizării sistemului de comandă al acesteia şi armamentului ei. În schimb, NATO a primit acces neîngrădit la spaţiul aerian şi la apele teritoriale ale acestor ţări’, a mai spus el, relatează Interfax.

Reuters notează că în aceeaşi declaraţie, ministrul a spus că summitul între Vladimir Putin și Donald Trump ar putea conduce la o cooperare militară mai profundă între cele două state.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday