Printr-un comunicat de presă, Alianța Nord-Atlantică precizează că ședința va avea loc în sistem online și va fi condusă de secretarul general Jens Stoltenberg. La final, va fi susținută o conferință de presă pe Zoom.

Duminică, Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski de un răspuns decisiv al aliaților, în cazul unei invazii a Rusiei. Pe 10 ianuarie, urmează o întâlnire bilaterală între SUA și Rusia, iar două zile mai târziu, între NATO și Rusia. În paralel, Zelenski a primit vizita șefului diplomației europene și a anunțat că va organiza în zilele următoare o ședință a comisiei alianței militare pentru relația cu Ucraina.

Săptămâna trecută, președintele american l-a avertizat pe omologul rus că va impune sancțiuni dure împotriva Moscovei, în cazul unei acțiuni militare în Ucraina. Putin a replicat că o astfel de decizie ar marca ruperea completă a legăturilor între cele două țări.

Sursă alternativă: AP.

Sursa foto: NATO.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday