Ministerul rus al Apărării a confirmat utilizarea sistemului de arme TOS-1A în Ucraina. Acest sistem folosește rachete termobarice”, a transmis Ministerul britanic al Apărării pe Twitter.

Guvernul britanic a atenționat anterior că Rusia a trimis astfel de artilerie în Ucraina pentru a intensifica asediul. Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a declarat săptămâna trecută că este îngrijorat de “cât de departe va merge Putin și ce arme va autoriza pentru a-și îndeplini țelul”.

Arma termobarică funcționează în doi timpi. Prima dată, sunt eliberați în aer aerosoli (explozivi pe bază de carbon sau metale foarte fine). În a doua etapă, “norul de praf” se aprinde și formează o minge de foc și absoarbe oxigenul din jur, creând un vid și o undă de șoc. Explozia generată nu este suficientă pentru a avaria un tanc, dar poate distruge obiective civile, cum sunt blocurile de locuințe sau sediile instituțiilor publice, explică The Guardian.

Sursă alternativă: Sky News

Sursa Foto: Andrey Rykov / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday