S-au intensificat lucrările de implicare a unităților de trupe ruse cu sediul în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a efectua provocări și demonstrații la granița cu Ucraina. S-a remarcat redistribuirea trupelor și unităților ruse ale așa-numitei Republici Moldovenească Nistreană în vederea pregătirii unei ofensive și, eventual, ostilități împotriva Ucrainei“, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării în actualizarea zilnică privind invazia rusă.

Potrivit armatei Ucrainei, forțele Rusiei își retrag trupele în anumite zone, “probabil pentru a întări gruparea forțelor de ocupație pentru continuarea operațiunilor ofensive în zonele Slobozhanski (nord-est), Donețk și Luhansk“.

Ministerul de Externe din Republica Moldova a scris pe Twitter că, momentan, nu există informații care să confirme mobilizarea trupelor ruse în regiunea transnistreană. “Autoritățile vor continua să monitorizeze și să facă schimb de informații cu partenerii noștri pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri“, transmite diplomația de la Chișinău.

Sursă: Ministerul Apărării din Ucraina.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday