Mai întâi, studenții trebuie să își creeze un profil de utilizator, pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete dotate cu sisteme de emitere pentru înscrierea datelor. În baza profilului nou creat, studenții pot achiziționa bilete și de la automatele din gări, nu numai online.

„Vom reveni cu amănunte despre modul în care studenții vor putea procura online legitimațiile de călătorie cu trenurile CFR Călători în momentul în care modificarea legislativă va intra în vigoare. Intenția CFR Călători este ca măsura de emitere online a legitimațiilor de călătorie pentru studenți să poată fi aplicată la începerea anului universitar”. arată CFR Călători în comunicatul de presă.

„Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren.  Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

„Ne bucurăm că într-un final am identificat o alternativă care asigură studentului respectarea dreptului de a procura bilete online după trei ani de demersuri ale federației către autoritățile competente”, a completat Horia Onița, președinte Alianței Organizațiilor Studențești.

Sursa: CFR Călători.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday