Ministerul Transporturilor anunță că membrii Comisiei  Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 și cei ai Comisiei de Punere în Funcțiune au semnat procesele-verbale în  urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare și, totodată, în trafic cu călători.

“Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, și anume, cel de recepție la terminarea lucrărilor și cel de punere în funcțiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar,  urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi  dat în exploatare cu călători. Suntem  acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din Drumul Taberei”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de vineri că Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepție, care mai depinde de câteva obiecții din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență. ”Rezolvarea acestor obiecții se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor”, a spus premierul.

Lucrările la Magistrală 5 de metrou care leagă Drumul Taberei de centrul Capitalei au fost demarate în urmă cu nouă ani, iar valoarea proiectului se ridică la 3,4 miliarde de lei.  

Sursa: Ministerul Transporturilor

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday