Ministerul Sănătății a venit cu rectificări și a precizat că la ATI sunt internați cinci copii, dintr-un total de 77 de copii internați cu Covid, după ce anterior ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, declarase că “ieri numărul de copii raportat în secțiile de Terapie Intensivă depășea 70. Avem internați copii și mai mici de șase luni”.

”Fiecare dintre copiii internați la ATI provin din familii nevaccinate. Inclusiv bebeluși internați cu mamele pozitive nevaccinate”, a precizat ministrul Sănătății.

În urmă cu o săptămână la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală erau internați 8 copii cu vârste cuprinse între 3 zile și 17 ani, dintre care cinci la ATI.

Marți, la ATI, potrivit Grupului de Comunicare Strategică erau internați în total, și copii și adulți, 291 de pacienți cu Covid. 

Ministrul Sănătății a mai afirmat că se estimează o creștere mai rapidă a numărului de cazuri decât în valurile anterioare ale pandemiei, din cauza tulpinii Delta. ”Ne așteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidența de 6 la mie va fi depășită”, a spus Mihăilă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday