Duminică, premierul și ministrul interimar al sănătății, Florin Cîțu, a solicitat oficialilor din Ministerul Sănătății documentul de constituire al acestui grup de lucru, dar și raportul activității desfășurate. Ca urmare, secretarii de stat și secretarul general au anunțat în scris că nu dețin vreun document cu privire la acest demers, se arată în comunicatul guvernului. 

Totodată, în comunicat, Ministerul Sănătății susține că, în conformitate cu legislația în vigoare, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, ministrul emite doar ordine și instrucțiuni cu caracter normativ sau individual, nu decizii. 

Comunicat Grup De Lucru

De asemenea, Premierul Florin Cîțu a dispus și verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, precum și de secretarii de stat din minister, în ultimele patru luni. 

Ministerul Sănătății precizează că, “întrucât în acest moment nu există un grup legal constituit la nivelul Ministerului Sănătății, astfel că în cursul zilei de astăzi va fi constituit un grup de lucru în conformitate cu legislația în vigoare”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday