Comunicatul integral transmis de Ministerul Sănătății:

”Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL).
Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars-CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.
Numărul mediu al cazurilor confirmate/județ
1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244
2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329
Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie”.

Ministrul Educație Sorin Cîmpeanu declara miercuri că în funcție de această incidență, raportată în zilele de vineri, se va decide cum continuă activitatea în școli: ”vor fi luate ca referință pentru rata de infectare pentru a ști cum se derulează lucrurile. Evaluările se fac săptămânal, excepție școlile din localitățile în carantină, unde școala se va face online”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday