Ministrul Sănătății a reafirmat astăzi, printr-un comunicat de presă, importanța medicilor de familie în controlul pandemiei și a făcut apel către aceștia să contribuie cu responsabilitate la diagnosticul, tratarea și monitorizarea pacienților cu Covid. Mesajul, pentru a scădea presiunea pe DSP-uri și serviciile de ambulanță.

În acest context epidemiologic dificil, cu o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluție pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. Creșterea numărului de persoane testate de catre medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică, unde sunt liste de așteptare lungi”, a declarat Alexandru Rafila.

Testarea pentru populație este gratuită în cele peste 4.000 de cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate. Lista acestora este publică și se găsește pe site-urile Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și orice alte persoane cu simptome, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday