Ministerul Sănătății va încheia mai multe protocoale cu cu centrele de mari arși din Europa, din cauza problemelor întâmpinate la transferul în Belgia al pacientului care a suferit arsuri grave în urma incendiului de săptămâna trecută, din Piatra Neamț. Măsura vine, potrivit unui comunicat de presă, „pentru a evita în viitor problemele birocratice  în cazul transferurilor pacienților  cu arsuri grave în străinătate.”

Procedura a început prin contactarea conducerii Spitalului Militar din Belgia, potrivit Ministerului Sănătății, unde vor avea loc săptămâna viitoare discuții premergătoare semnării unui prim protocol care să permită transferul pacienților români cu arsuri grave „în regim de urgență, urmând ca problemele birocratice să fie rezolvate după transfer”. Ministrul Sănătății arată că intenționează să încheie astfel de acorduri cu mai multe unități sanitare din Europa care au capacitate de îngrijire și tratament a marilor arși.

Ministerul Sănătății subliniază faptul că, în prezent, țara noastră dispune de fondurile necesare tratamentelor în străinătate pentru marii arși.

Ministrul trebuie să se implice ori de câte ori situația o cere, iar săptămâna trecută a fost un caz special, care a impus intervenția mea pentru a nu pierde timp prețios pentru pacient cu formalitățile necesare transferului”, a declarat ministrul Sănătății.

Comunicatul integral aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday