Ministerul Sănătății precizează că a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei, pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021.

În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Vaccinarea râmâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Conform Ministerului, ultimele date oficiale arată că sunt 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populației cu 839 fluxuri organizate. Totodată, se efectuează imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

În august, guvernul a aprobat vaccinarea anti-Covid la domiciliu și în ambulatoriile de specialitate. De atunci, medicii de familie încasează 60 de lei/inoculare pentru vaccinarea la domiciliu, față de doar 40 de lei în cazul în care persoana vine la cabinet pentru a se vaccina.

Sursa Foto: Geargodz / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday