Informația a fost transmisă într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konashenkov: “Unitățile din Districtele Militare de Sud și de Vest și-au încheiat sarcinile. Au început deja să încarce vehiculele și vor demara astăzi procesul de relocare către bazele militare de care aparțin. O serie de exerciții militare au fost finalizate conform planificării.

Totuși, oficialul precizează că forțele armate ruse continuă o serie de exerciții militare la scară largă:Forțele armate ruse continuă exercițiile pentru pregătirea operațională a trupelor. Practic, militari din toate districtele, toți parașutiștii și toată flota participă, a conchis purtătorul de cuvânt. Până pe 20 februarie, Rusia are programate exerciții militare alături de Belarus. Anterior, analiștii au estimat că aceasta ar putea fi perioada în care ar avea loc o invazie, având în vedere ampla mobilizare de forțe.

Rusia a trimis în ultimele luni peste o sută de mii de trupe și echipamente militare în districtele din apropierea graniței cu Ucraina, demers ce a stârnit temeri cu privire la o posibilă invazie, presa internațională afirmând că 16 februarie este ziua în care Rusia ar putea intra pe teritoriul Ucrainei. Tot astăzi, cancelarul german Olaf Scholz se va deplasa la Moscova pentru a se întâlni cu președintele Putin.

Surse alternative: Reuters, BBC, Euronews

Sursa Foto: Sjankauskas | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday