Ministerul rus al Apărării susține că “unele dintre avioanele de luptă ale Ucrainei au fost relocate în România și nu iau parte la confruntări”, conform unei declarații făcute de purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov la o conferință de presă.

Acesta a anunțat un bilanț al pierderilor despre care susține că au fost suferite de ucraineni: 89 de avioane de luptă și 57 de elicoptere, din peste 250 de aparate de zbor, de la începutul “operațiunii militare speciale”, cum este numită de Kremlin invazia în Ucraina. În schimb, Armata Ucraineană susține că a doborât 49 de aeronave și 81 de elicoptere rusești. Bilanțurile nu pot fi verificate din surse independente.

Konașenkov a adăugat că 90% din aerodromurile militare ucrainene, unde se află cea mai mare parte a efectivelor aviației, au fost scoase din funcțiune. “Aproape că nu au mai rămas piloți ucraineni calificați. În acest moment, observăm doar încercări izolate ale aeronavelor de a decola”.

Surse: Interfax, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday