Statistica a fost anunțată de către Ministerul Mediului, care a precizat că între ianuarie și iulie cererea pentru autoturisme ”verzi” s-a dublat, iar această categorie de vehicule a ajuns la o cotă de piață de 20%. În schimb, înmatriculările de mașini diesel au scăzut cu 30% față de intervalul similar din 2021, iar cota de piață a coborât la 14%.

Mașinile full electrice au ajuns la o cotă de piață de 11% la final de iulie 2022, potrivit comunicatului ministerului. Autovehiculele cu motoare pe benzină reprezintă 65% din piață, iar cererea pentru ele a crescut cu 10% în primele șapte luni ale anului, față de același interval din 2021.


Sursa: Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Ministrul Mediului consideră că acesta este și rezultatul programului Rabla Plus: ”Cifrele ne arată că ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul erei diesel. Este primul an pentru România în care se cumpără mai multe mașini verzi decât autoturisme diesel. Este o tendință atât la nivel european, cât și la nivel național unde, în ambele cazuri, constatăm o scădere a vânzărilor mașinilor diesel cu aproape 30%, în prima parte acestui an. Dacă ne uităm la autoturismele full electrice, vedem o evoluție și mai spectaculoasă, o creștere a cotei de piață cu 300% în primele șapte luni, față de aceeași perioadă a anului trecut”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday