”Bugetul alocat inițial pentru persoanele fizice în cadrul Programului Rabla Plus, de 200 milioane de lei, a fost epuizat integral în primele două luni de la lansare. pe fondul interesului cetățenilor față de autovehiculele electrice”, explică Administrația Fondului pentru Mediu într-un comunicat de presă.

AFM reamintește că în cadrul Programului Rabla Plus se acordă două tipuri de de vouchere, de 45 de mii de lei pentru mașini electrice, respectiv de 20 de mii de lei pentru modele hibrid. Precizează că valoarea acestor tichete nu poate depăși jumătate din prețul autoturismului nou.

Alături de Rabla Clasic, programul pentru mașini electrice a debutat pe 26 aprilie. Față de anul trecut, a fost introdusă interdicția de a vinde mașinile achiziționate. Într-o lună de zile, peste 2.200 de persoane s-au încris pentru cumpărarea uni vehicul cu sursă alternativă de combustibil.

Separat, AFM a anunțat că vineri începe a treia etapă a programului ”Rabla pentru electrocasnice”, pentru care se oferă vouchere între 200 și 400 de lei celor care vor să își schimbe aspiratorul, aparatul de aer condiționat sau uscătorul de rufe.

Sursa foto: Zigmunds Dizgalvis | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday