Ministerul mai anunță, într-un scurt comunicat, că, pe lângă legile justiției, vor fi puse în dezbatere publică și alte legi importante pentru sistemul judiciar, tot în luna septembrie.

Anunțul vine la scurt timp după ce Președintele Iohannis declarase că a solicitat Guvernului să vină cu proiecte prin care să repare Legile Justiției, care au fost „ciuntite” de PSD în încercarea de a pune mână pe Justiție.

„Eu pot să reafirm că am încrederea că Justiția își va face treaba. Am fost nemulțumit că acele mari dosare au rămas mari restanțe. Sunt în continuare de părere că se va lucra și se va recupera. Legile Justiției au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe Justiție. Dar acele legi nu au fost corectate și am venit cu solicitarea către Guvern să repare acele legi, să inițieze un proiect de lege. Am mari speranțe că în această toamnă vom aveam proiectele de lege care să repare legile justiției și care să redea și demnitate și posibilitate și judecătorilor și procurorilor, inclusiv în aceste dosare care sunt restante” a declarat șeful statului.

Comunicatul Ministerului Justiției:

„Ministerul Justiției salută declarația Președintelui Iohannis privind legile justiției! Ministerul Justiției va lansa proiectele reparatorii ale legilor justiției în dezbatere publică în cursul lunii septembrie. Pe lângă legile justiției, vor fi puse în dezbatere publică și alte legi importante pentru sistemul judiciar, tot în luna septembrie”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday