Purtătorul de cuvânt al Ministerului francez pentru Europa si Afaceri Externe a declarat că Laura Codruța Kovesi a avut un rol esențial în progresul României, în ultimii zece ani. De asemenea, a menționat faptul că Franța rămâne vigilentă asupra evoluției statului de drept în România”.

Comunicatul integral al Ministerului francez pentru Europa si Afaceri Externe.

   „Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, pe care ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a întâlnit-o în timpul vizitei sale la București din 11 aprilie, a avut un rol esențial în progresul României, în ultimii zece ani, în respectarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Suntem dedicați ireversibilității acestor reforme. Cu câteva luni înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, Franța, alături de partenerii săi europeni, va rămâne vigilentă asupra evoluției statului de drept în România, în special în cadrul mecanismului de cooperare și verificare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday