Ministerul Finanţelor Publice a elaborat Normele de aplicare a Programului guvernamental Investeşte în tine, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial.  Programul se adresează celor care vor să obțină finanțare cu scopul de ,,a se dezvolta personal și profesional, investind în educație, în cultură sau în sănătate”.

Procentul de garantare a creditelor acordate prin program este de 80%, exclusiv dobânzile şi comisioanele aferente, iar valoarea maximă a finanţării garantate de stat este de 40 de mii lei, în cazul beneficiarilor cu vârste între 16 ani şi 26 de ani, respectiv 35 de mii de lei, pentru beneficiarii cu vârste între 26 ani şi 55 ani.

Eligibile vor fi persoanele fizice cu cetățenie română, cu domiciliul în România, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 ani împliniţi şi până la 26 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv  (cuprinşi în sistemul de învăţământ sau să efectueze cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale sau, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale) și persoane cu vârsta între 26 de ani împliniţi şi 55 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv, dacă sunt cuprinse în sistemul de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale

De asemenea, solicitatul trebui să prezinte cel puţin un codebitor, dacă nu este angajat.

,,Prin acest Program ne propunem să venim în întâmpinarea tinerilor care au nevoie de un sprijin financiar pentru a se dezvolta atât personal, cât și profesional. De asemenea, ne-am gândit și la adulții care doresc sau sunt nevoiți să își schimbe profesia, să se recalifice. Este o investiție în oameni, în cetățenii români, un angajament pe care ni l-am asumat prin Programul de guvernare”, a declarat Eugen Teodorovici.

Creditele pot fi suplimentate cu 20 de mii de lei, pentru toţi beneficiarii dacă sunt angajaţi sau se angajează pe perioada derulării creditului. Durata maximăeste  de 10 ani. Programul prevede şi obligaţia instituţiilor de credit finanțatoare de a asigura o perioadă de graţie cel puţin egală cu perioada studiilor, nu mai mult de 5 ani de la data acordării creditului.

Detaliile programului aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday