Analiza realizată de Ministerul Educației vizează perioada 15 martie – 1 aprilie. Potrivit acesteia, cel mai mare număr activ de cazuri la elevi s-a înregistrat la data de 26 martie, respectiv 2.740. Tot atunci a fost şi numărul maxim de infectări la personalul din învăţământ, respectiv 2.514.

”Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, arată ministerul într-un comunicat de presă.

Conform noilor dispoziții ale ministerului, elevii au intrat în vacanța de primăvară, care se va încheia pe 4 mai, după Paștele Ortodox. Vacanța nu se prelungește însă pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care vor desfășura orele în sistem online.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Ministerului Sănătății, secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat că 90 de copii erau internați din cauza infecției cu coronavirus, dintre care cinci erau intubați.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday