Sorin Cîmpeanu are în vedere posibile modificări ale calendarului examenelor, date fiind necunoscutele implicate de evoluția pandemică, dar și de insistența ministrului de desfășurare a cursurilor și a examenelor cu prezența fizică a elevilor.

”Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Tot în scopul desfășurării orelor în format fizic, ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației va fi modificat astfel că, școlile vor trece la cursuri în format online, atunci când localitățile intră în carantină, nu când intră în scenariu roșu, așa cum era reglementat până acum.

În baza calendarului stabilit de Ministerul Educației, examenul de Limbă și literatură română, din cadrul Evaluării Naționale, ar fi trebuit să aibă loc pe 22 iunie, iar proba la matematică pe 24 iunie. Bacalaureatul este programat în perioada 14 iunie – 5 iulie.

Ministrul Educației a cerut, totodată, Ministerului Sănătății să pună la dispoziția școlilor teste rapide noninvazive pentru depistarea infecției cu coronavirus: ”Până acum au fost folosite doar 19 mii de teste antigen rapide pentru profesori și elevi”, a spus Cîmpeanu. Ministrul susține că aceste teste antigen rapide nu pot fi efectuate în școli din cauza lipsei personalului medical, iar pe de alta parte părinții își dau mai greu acordul pentru că le consideră invazive (proba se colectează cu un bețișor în nas).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday