Ministerul Educației a publica astăzi rezultatele Evaluării Naționale, susținută de elevii clasei a VIII-a, care pot fi consulate pe site-ul evaluare.edu.ro. Ministerul a precizat că rata de participare la examen a fost de 94,2%. Din cei 155.020 de elevi înscriși, s-au prezentat la cele două probe 146.105 de candidați.

Dintre cei prezenți, peste 106 mii au obținut note mai mari sau egale cu 5. Nu mai puțin de 429 de elevi au obținut media 10.

La proba de Limba și literatura română au obținut note mai mari sau egale cu 5 o pondere de 80,6% dintre elevi, iar La Matematică,  62,7% au primit note peste sau egale cu 5, în timp ce la limba maternă au obțnut notă de trecere 8.130 de candidați din 8.559 prezenți.

Opt elevi au fau obost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Elevii pot depune contestații în cursul zilei de astăzi (25 iunie) până la ora 20:00. Rezultatele după contestații vor fi afișate pe 29 iunie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday