Potrivit Ministerului Educației, acum sunt 12.981 de unități de învățământ la care copiii vin toți la școală în același timp, iar cursurile se desfășoară față în față, dar a crescut la 300 numărul celor în care cursurile se desfășoară exclusiv on-line.

Numărul școlilor în care copiii vin pe rând la cursuri, iar o parte a elevilor le urmăresc de acasă (scenariul galben, hibrid), a scăzut la 4.375, față de 4.892, vineri, 11 septembrie, înainte de deschidere.

Trecerea de la un scenariu la altul de funcționare este decis de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică dar și de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia școlile stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la mia de locuitori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday