Numărul candidaților înscriși la Evaluarea Națională este mai mare decât în anii precedenți. Numărul mediilor de peste cinci este la un maxim absolut în raport cu ultimii zece ani. Este un procent de 82,3% de elevi care au luat medii peste 5, înainte de contestații. Anul trecut am avut un procent de 76,8%. Acum avem peste 122 de mii de elevi care au luat media peste 5. La română – 85,9% cu media peste 5. La matematică – 77,5%. Avem zece procente peste media de anul trecut. Toate județele au avut o pondere a mediilor de 5 de peste 70%. Cea mai mică pondere a notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare județul Cluj cu 92,7%. În București 91,6%, Brăila 91%. O explicație pentru rezultatele mai bune ar putea fi faptul că anul acesta școlile nu au fost închise. Închiderea școlilor este o catastrofă”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a remarcat slaba calitate a învățământului din sistemul rural:În mediul rural am avut de trei ori mai multe note sub cinci decât în mediul urban”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că 15% dintre elevi nu au știut să rezolve exercițiul ”10+10:10”.

Rezultatele Evaluării Naționale au fost afișate de Ministerul Educației pe site-ul evaluare.edu.ro. Conform procedurii, numele elevilor sunt anonimizate. După publicarea rezultatelor, pot fi depuse contestațiile, până cel târziu mâine la ora 12.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday