”Grădinițele vor putea organiza activități cu copiii. Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică”, a transmis ministerul, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, a mai informat că numărul de grădinițe deschise nu va fi constant, ci se va ține cont de ”solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană”.

În acest sens, Ministerul Educației (MEN) a publicat și un tabel în care a centralizat numărul de grădinițe deschise la nivelul fiecărui județ, în fiecare dintre cele patru săptămâni de vacanță. Cele mai multe unități vor funcționa în Bihor (93), Covasna (79) și Sibiu (pentru început, 85). în vreme ce în București vor funcționa numai șapte, în prima săptămână de vacanță.

Conform noilor dispoziții ale MEN, vacanța de primăvară a fost prelungită și cuprinde perioada dintre Paștele Catolic și cel Ortodox, mai exact, din 2 aprilie până pe 4 mai.

Sursa foto: Lenutaidi//Dreamsteam.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday