Statul român devine acționar majoritar la Șantierul DMHI Mangalia, cu 51% din acțiuni. Celelalte 48% din acțiuni le va deține partenerul olandez Damen Shipyards Group. Astfel, activitatea în șantier poate fi reluată, arată un comunicat al Ministerului Economiei. 

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, și-a exprimat optimismul în legătură cu viitorul șantierului, în urma acestei tranzacții: Sunt bucuros să pot anunţa finalizarea tranzacţiei pachetului de acţiuni la Şantierul din Mangalia, la exact patru luni de când am anunţat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situaţie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism în ceea ce priveşte viitorul şantierului şi revitalizarea acestuia. Am încredere că partenerul olandez va contribui la relansarea activităţii în şantier şi la dezvoltarea acestuia”, a declarat Andruşcă.

De asemenea, ministrul a arătat că este o priemieră pentru România ca statul să redevină acționar majoritar la un obiectiv privatizat.

Este pentru prima dată când statul român redevine acţionar majoritar la un obiectiv privatizat. Şantierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului român este o reuşită majoră. Totodată, este o dovadă a politicii economice naţionale demne pe care şi-a asumat-o Guvernul şi este o dovadă că ne ţinem de cuvânt şi că realizăm ceea ce spunem că vom realiza”, a spus Dănuț Andrușcă.

Frank Eggink, membru în consiliului de administraţie al Damen Shipyards Group şi CFO, a declarat că Damen are ca scop restabilirea șantierului.

“Cu sprijinul  Guvernului României, al Şantierului Naval 2 Mai, al forţei de muncă experimentate şi al comunităţii locale, Damen îşi propune să restabilească sănătatea financiară a şantierului, să stabilizeze ocuparea forţei de muncă şi să urmărească oportunităţi comerciale pe plan internaţional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate”, a spus Eggink.

Comunicatul integral aici. 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday