Ministerul Afacerilor Interne a emis o informare de presă în care anunță că ministrul Lucian Bode ”a dispus încetarea împuternicirii lui Marian Iorga din funcția de inspector șef al IPJ Prahova”, iar acesta a fost pus la dispoziția IGPR, perioadă în care va primi sarcini din zona de suport administrativ.

De asemenea, DNA arată, într-un comunicat de presă, că ”secția de combatere a corupției a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, față de inculpatul Iorga Marian, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”. Iorga nu va putea să părăsească țara sau să comunice cu celelalte persoane implicate în anchetă.

Procurorii susțin că din funcția de inspector-șef al IPJ Călărași, ar fi primit mită un ceas de lux în valoare de 4.350 de lei, la finalul lunii aprilie 2017, pentru a favoriza soluționarea unei sesizări. Anchetatorii efectuează acte de urmărire penală și față de persoana acuzată de dare de mită.

La data de 2 mai 2020, Marian Iorga, comisar-șef al IPJ Călărași, a fost împuternicit să conducă IPJ Prahova, iar conducerea structurii călărășene a fost preluată de comisarul Costel Chirică.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday