Ministerul Afacerilor Externe anunță primul deces al unui român din cauza epidemiei de coronavirus, pe teritoriul Italiei. Pacientul suferea și de alte boli.

Update: Digi24 anunță că cetățeanul care a murit în Italia este o femeie de 80 de ani din orașul Borșa (Maramureș), care se afla în zona Lombardia. Informația a fost confirmată de primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș. Edilul a mai precizat că înainte cu câteva zile și sora acesteia a decedat, tot în Italia, dar că aceasta nu a fost infectată cu coronavirus, ci suferea de cancer.

Italia a înregistrat până acum 1266 de decese, dintre care 250 doar in cursul zilei de vineri. Numărul total de cazuri  de infectare cu coronavirus a depășit 17 mii.

Comunicatul integral:

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday