Ministerul de Externe a confirmat că un cetățean român se numără printre victimele atacului din Germania, ce a avut loc în localitatea Hanau, în apropiere de Frankfurt. Președintele Iohannis a transmis condoleanțe familiei cetățeanului român decedat.

Într-o precizare de presă pe site-ul oficial, MAE precizează că „În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român se numără printre victime.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă.”

Prin intermediul unei postări pe Twitter, președintele Klaus Iohannis a scris că a fost informat de faptul că un cetățean român a murit în urma atacurilor de la Hanau. Președintele transmite condoleanțe familiei victimei:

Informația a apărut în cursul zilei de joi în presa germană, însă la acel moment MAE arăta că în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane erau identificate doar șase din cele nouă victime, nefiind confirmat niciun cetățean român.

Amintim că atacurile armate au avut loc miercuri seară, în Hanau, aproape de Frankfurt. Nouă persoane au fost ucise și alte cinci rănite de un bărbat care a deschis focul în două baruri. Atacatorul a fost găsit ulterior decedat în propria locuință.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday