Ministerul Afacerilor Externe precizează că Marea Britanie a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Angliei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare din data de 15 februarie 2021.

Astfel, începând de azi, potrivit Ministerului de Externe, toate persoanele supuse măsurii de autoizolare sunt obligate să efectueze, suplimentar, în intervalul de 10 zile, două teste moleculare pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a opta zi de la sosire.

Costurile aferente testării sunt suportate de către persoanele în cauză, iar programarea pentru testare trebuie efectuată înaintea călătoriei.

În situația în care unul dintre cele două teste este pozitiv, perioada de autoizolare se prelungește cu încă 10 zile de la momentul testării.

Totodată, MAE reamintește că celelalte măsuri privind condițiile de intrare în Anglia rămân în vigoare. Astfel, toate persoanele care sosesc în Anglia sunt obligate:

  • să completeze înainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form).
  • să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat într-un laborator autorizat, cu maximum 72 de ore înainte de începerea călătoriei.
  • să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile la adresa declarată înainte de/la sosire în Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Săptămâna trecută guvernul britanic anunța că persoanele care sosesc în Anglia din ”zone roșii” și încalcă regulile de carantină riscă până la 10 ani de închisoare și amenzi de până la 10 mii de lire sterline.

Sursa: MAE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday