MAE informează că Serviciul de Meteorologie din Grecia a emis o avertizare cu privire la apariția unor fenomene meteo extreme, până luni – 9 august: deteriorare rapidă a condițiilor meteo, scăderea semnificativă a temperaturii, furtuni puternice și intensificări ale vântului. De luni până miercuri, meteorologii greci au anunțat un nou val de caniculă, cu temperaturi de 40-42 de grade Celsius.

Potrivit MAE, frontul de aer rece va afecta predominant zonele de vest, nord și est ale Greciei, după cum urmează:

  • 6 august – se vor înregistrat temperaturi maxime de 44-56 grade Celsius și risc foarte mare de incendii, cu excepția vestului și nordului teritoriului elen, în special insula Creta și arhipelagul Dodecanez, unde nu va fi depășită valoarea de 36 grade Celsius;
  • 6 august – se vor înregistra intensificări semnificative ale vântului din direcțiile vest și nord-vest, care vor predomina în Marea Ionică, Marea Egee și insulele din apropiere, cât și în partea continentală a Greciei. În a doua parte a zilei, odată cu trecerea frontului de aer rece, intensificarea temporară a vântului se va manifesta în principal din direcția nord – nord – vest;
  • 7-8 august –  temperatura nu va depăși 35-37° C în majoritatea regiunilor;
  • 9-11 august – se va înregistra un nou val de caniculă (temperaturi de 40-42° C în partea centrală și sudică a Greciei continentale), fiind prevăzută o scădere a temperaturilor începând cu ziua de joi, 12 august 2021. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday