Serviciile de informații ale armatei britanice precizează în raportul publicat astăzi că “deși concentrarea operațională a Rusiei s-a mutat către estul Ucrainei, obiectivul final al Rusiei rămâne același. Se angajează să oblige Ucraina să-și abandoneze cursul euro-atlantic și să-și afirme propria dominație regională”.

Artileria rusă continuă să lovească ținte din întreaga regiune estică a Ucrainei, unde Rusia plănuiește să-și reia ofensiva, se mai descrie în raport. De asemenea, Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat că forțele ruse continuă să redistribuie echipamente de luptă și sprijin din Belarus către estul Ucrainei, inclusiv în locații apropiate de Harkov și Severodonețk.

Totuși, într-o declarație postată pe Facebook, forțele armate ucrainene susțin că “armata rusă se plânge constant de lipsa rotației, de echipamente care se defectează constant și de calitatea alimentelor și a combustibilului furnizat”.

Belarus a susținut multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO. Armata ucraineană susține că a doborât mai multe rachete lansate către teritoriul său din Belarus, de la începutul războiului, iar după ce Rusia nu a reușit să ocupe teritoriul din jurul capitalei Kiev, forțele sale s-au retras în Belarus pentru a se reorganiza.

Surse: Reuters, CNN

Sursă foto: Dmitry Shirinkin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday