După ce în spațiul public a fost prezentat un proiect de lege care detalia criterii de înrolare în armată a bărbaților din diferite categorii de vârstă, în funcție de contextul internațional, Ministerul Apărării a arătat faptul că documentul nu mai este de actualitate.

Explicația MApN:

Cu privire la proiectul legislativ care circulă în spațiul public, referitor la modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securității și apărării naționale, facem următoarele precizări: Textul care circulă în spațiul public reprezintă o versiune de lucru a unui proiect legislativ care nu mai este de actualitate la acest moment, în forma respectivă. Proiectele din cadrul acestui pachet legislativ vor fi reanalizate și prezentate public”.

Potrivit versiunii mediatizate, erau descriși drept cetățeni cu obligații de îndeplinire a îndatoririlor militare aceia care îndeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar în rezervă, cetăţenii încorporabili, recruţii, precum şi cetăţenii români, bărbaţi, cu vârste între 35 şi 63 de ani.

În documentul denunțat ca nefiind de actualitate, recrutarea ar fi avut loc în situația impunerii stării de criză, care reprezintă “situația în care societate se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități prin care sunt grave perturbate sau amenințate condițiile de viață, sănătate și mediu“.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday