Ministerul a mai adăugat faptul că nu exclude asaltarea orașelor ucrainene pe care le-a înconjurat deja și că Rusia va reacționa imediat la orice încercare de a închide spațiul aerian deasupra Ucrainei, lucru cerut insistent de Kiev.

Ministerul Apărării din Rusia, citat de agențiile de presă, mai susține că separatiștii pro-ruși controlează acum 93% din regiunea Luhansk și 54% din regiunea Donețk – cele două zone care formează împreună Donbas.

Anunțul pare să indice că Rusia ar putea trece la obiective militare mai limitate, după ce s-a confruntat cu o rezistență ucraineană acerbă, însă Ministerul Apărării rus a declarat că operațiunea va continua până când forțele ruse vor finaliza sarcinile stabilite, fără a detalia.

Conform agenției ruse Interfax, Moscova a luat în considerare încă de la început două opțiuni pentru așa-numita ”operațiune specială” în Ucraina – una exclusiv în autoproclamatele republici separatiste din Donbas și cealaltă pe întregul teritoriu al Ucrainei.

Surse alternative: The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday