MApN avertizează asupra unui mesaj fals care a început să circule pe rețelele de socializare, potrivit căruia tinerii au la dispoziție 72 de ore pentru a se prezenta la un centru de recrutare, în contextul în care Rusia a început războiul în Ucraina: ”Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme”.

Ministerul amintește că serviciul militar obligatoriu pentru cetățenii români a fost suspendat în baza unei legi care a intrat în vigoare încă de la 1 ianuarie 2007: ”Potrivit acestui act legislativ, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2)”.

Armata Română transmite că un apel pentru înrolare sau chemarea rezerviștilor la arme poate fi dat NUMAI pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu. Ministerul cere populației să se informeze numai din surse oficiale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday